Loading...
Menu

Νέα Pre-Engineering Weekends από το STEM του Κολλεγίου Ανατόλια

 
 
Το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει και φέτος, μετά  τη μεγάλη επιτυχία των τελευταίων 2 ετών, τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pre-Engineering Weekends©! Το πρόγραμμα αποτελεί μία καινοτόμο προσέγγιση στον τομέα των Θετικών Επιστημών και της Μηχανικής και είναι το πρώτο τού είδους στην Ελλάδα. Έχει βραβευθεί ως ένα από τα 18 καλύτερα projects παγκοσμίως στον τομέα του Engineering (έρευνα και εκπαίδευση) και συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο «Innovations 2014» που εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνιο.

Το πρόγραμμα εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της Μηχανικής και των πολυάριθμων εφαρμογών της, μέσω αλληλεπιδραστικών δραστηριοτήτων, βασισμένων σε απλοποιημένες έννοιες των Θετικών Επιστημών (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία, Βιολογία). Συνδυάζοντας βασικές επιστημονικές γνώσεις, δημιουργικότητα αλλά και κοινή λογική, οι "νεαροί" μηχανικοί έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν σύνθετα προβλήματα της καθημερινής ζωής. 
  • Το πρόγραμμα έχει ανανεωθεί πλήρως και έχουν ενταχθεί σ’ αυτό νέες δραστηριότητες, ώστε να μπορούν να το επαναλάβουν ακόμη και μαθητές που το έχουν παρακολουθήσει ήδη. 
  • Συμμετέχουν διακεκριμένοι έλληνες επιστήμονες-ερευνητές.
Διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες (4x4 ώρες)
Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 31/1 - Κυριακή 1/2 & Σάββατο 28/2 - Κυριακή 1/3 (12:00-16:00)
Απευθύνεται σε: μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου.
Κόστος συμμετοχής: 130 ευρώ
Πληροφορίες-Εγγραφές:
Γραφείο STEM, καθημερινά 10:00-14:00, 2310398289Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead